top of page

Medicinsk Akupunktur 
60 minuter

Akupunktur påverkar energiflödet i din kropp genom nålstick. Det finns flera tusen akupunkturpunkter på kroppen och varje punkt har sin speciella funktion.

Ofta används akupunktur som enda behandlingsform, men den kan även kombineras med t ex koppingterapi och/eller moxabehandling. All medicinsk akupunkturbehandling kräver första gången en föregående diagnos ställd av vår TCM läkare. På så sätt har du också fått en första kontakt med läkaren och som är viktig både för patient och läkare. 

Första besöket för akupunktur hos Master Marcus

Precis som i västerländsk medicin behöver du först få en diagnos för att säkerställa behandling. Läs mer om diagnosen här >

Hur utföres en akupunkturbehandling?

Med hjälp av stick på olika punkter i meridiansystemet kan status av energi påverkas, regleras och stärka kroppen. Man reglerar och styr energi  i syfte att uppnå balans och därmed påverka hälsa. Oftast får du nålar stuckna på flera olika ställen på kroppen och i regel känns det väldigt lite eller nästan inget när de sticks in i huden. Engångsnålarna som används är rostfria, tunna, och sterila. Därefter blir du ombäddad så det känns varmt och behagligt för att kunna slappna av så mycket som möjligt.

Efter akupunktur

Du kan känna dig både trött eller pigg efter att ha fått akupunktur. Drick ett glas vatten eller te efter din behandling. Försök att vila en stund efter behandlingen och stressa inte iväg. I vissa fall kan behandlingen ibland orsaka små blåmärken där nålarna har suttit, det är helt ofarligt och försvinner av sig själv efter några dagar. Vissa personer upplever att de får en ökad smärta efter behandlingen, men det brukar gå över efter någon eller några dagar. Du hittar mer info under fliken Chinese Health Center.

Pris:

1:a besök – diagnos med akupunktur: 1.250 kr

Akupunktur: 850 kr
10-kort: 8.500 kr

Vid köp av 10-kort får man en extra behandling på köpet (värde 850 kr)

> Enligt Världshälsoorganisationen WHO har akupunktur genom kontrollerade studier visat sig vara en effektiv behandling av bland annat följande sjukdomar, symtom och tillstånd:

Ländryggssmärta
Akut ryggradsmärta
Ischias
Allergisk rinit (inklusive höfeber)
Depression (inklusive depressiv neuros och depression efter stroke)
Knäsmärta
Nacksmärta
Stel nacke
Huvudvärk
Vrickning
Tennisarmbåge
Reumatoid artrit
Stroke
Illamående och kräkningar
Väsentlig hypertension
Primär hypertoni
Morgonillamående
Korrigering av fostrets position
Induktion av arbetskraft
Ansiktsvärk 
Akut epigastralgi (i magsår, akut och kronisk gastrit och gastrospasm)
Leukopeni
Gallkolik
Akut bacillär dysenteri
Premenstruellt syndrom
Kronisk bacillärt prostatit
Kronisk bäcknssmärtsyndrom 
Njurkolik
Postoperativ smärta
Biverkningar vid strålbehandling och/eller kemoterapi
Fetma
Sömnlöshet
Kvinnlig infertilitet
Acne 
Cancer smärta
artros
Buksmärtor (vid akut gastroenterit eller på grund av gastrointestinala spasmer)
Tobaksberoende
Alkoholberoende och avgiftning
Svalg hals (inklusive tonsillit)
Svalg hals (inklusive tonsillit)
Premenstruellt syndrom
Polycystiskt äggstockssyndrom 
Hosta (pertussis)
Bronkial astma
Fibromyalgi och fasciit
Kronisk ulcerös kolit
Gastrokinetic störning (matsmältningsorganens störningar) 
Hjärt-neuros
Gallsten
Stress syndrom
Ont i öronen
Ögonsmärta på grund av subkonjunktivinsprutning
Ansiktspasm
Kvinnligt uretralt syndrom
Hepatit B-virusbärarens status
Herpes zoster (human (alfa) herpesvirus 3)
Ovariehypofunktion är nedsatt funktion av äggstockarna (inklusive minskad produktion av hormoner).
Brist på laktation
Manlig sexuell dysfunktion

VÄRT ATT VETA:

AKUNKTUR ÄR EN MÅNGTUSENÅRIG VETENSKAP SOM UPPSTOD SAMT HAR UTVECKLATS I KINA

Akupunktur är en behandlingsmetod som är en del av den traditionella kinesiska medicinen. Akupunktur kom till Sverige på 1960-talet. Ordet akupunktur uppstod vid slutet av 1600-talet då metoden nått Europa via Kina-missionerande jesuiter. Det kommer från de latinska orden acus (nål) och pungere (att sticka). Det ursprungliga kinesiska namnet på akupunktur, Chen Chin, betyder stick och bränning och direkt översättning från kinesiska låter ”aku-moxa-terapi”.

Kinesisk medicin och akupunktur tittar på din kropp med ett större perspektiv än konventionell medicin, som innehåller fysiska, känslomässiga och psykologiska faktorer i en syn på hela kroppen. Kinesisk medicin och akupunktur tar också hänsyn till externa faktorer som din livsstil och miljö. All denna information kombineras sedan för att förstå ditt individuella sjukdomsmönster. Din behandling kommer att skräddarsys för att vända om detta mönster och ta dig tillbaka till ett tillstånd av bra hälsa. Det kan vara snabbt fungerande eller processen kan kräva tid, men effekterna är långvariga och hanterar de bakomliggande orsakerna till sjukdom.

Fästpunkt 1
Fästpunkt 2
bottom of page